«Він має приїхати»: Зеленський очікує від Байдена візиту до України

«Він має приїхати»: Зеленський очікує від Байдена візиту до України

Президент України Володимир Зеленський і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловили зацікавленість у візиті президента США Джо Байдена в Україну. Тиск з цього приводу зростає після того, як прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відвідав країну на початку цього місяця, пише The Hill.

Зеленський сказав CNN: президент України очікує, що президент США це зробить.

«Я думаю, що він це зробить. Я маю на увазі, що це його рішення. А щодо ситуації безпеки, це залежить… Але я думаю — я думаю, що він лідер Сполучених Штатів, і тому він має приїхати сюди», — сказав Зеленський.

Під час інтерв’ю CBS Кулеба сказав, що візит Байдена «буде важливим посланням підтримки для нас», і зазначив, що зустріч двох президентів може «прокласти шлях» для нових поставок зброї та обговорення можливого політичного врегулювання для припинення конфлікту.

Але адміністрація Байдена вказала, що візит Байдена до України не розглядається. Прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила, що Байден “готовий поїхати в Україну”, але що “ми не відправляємо президента в Україну”.

«Тож ні, це не входить у плани президента Сполучених Штатів, – сказала Псакі. – Нам усім, можливо, повинно бути легше від цього».

Незважаючи на те, що США надали Україні понад 2,6 мільярда доларів безпекової допомоги з початку вторгнення, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у неділю сказав ABC, що Києву потрібно більше санкцій, боєприпасів і грошей, щоб захистити себе та європейську демократію.

«Для захисту нашої країни, для захисту європейської демократії нам потрібні додаткові санкції з боку наших західних партнерів. Нам потрібно більше боєприпасів, щоб захистити нашу країну та європейські кордони. Нам потрібно більше фінансів для підтримки наших людей, наших біженців, наших внутрішньо переміщених осіб, щоб зберегти економіку для майбутнього відновлення — я сподіваюся [на це] найближчим часом — тому що ми абсолютно готові до цього — боротися з цими російськими атаками», — сказав Шмигаль.

Незважаючи на очікування посилення бойових дій на сході, Україна відмовляється поступатися територією, щоб покласти край війні з Росією. Зеленський заявив у неділю CNN, що Україна «не збирається віддавати» власну землю.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *