В Каліфорнії дитячі магазини зобов’язали продавати гендерно-нейтральні товари

В Каліфорнії дитячі магазини зобов’язали продавати гендерно-нейтральні товари

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

Каліфорнія стала першим штатом США, в якому прийняли закон про гендерно-нейтральну продажу дитячих предметів гігієни та іграшок. Про це повідомляє видання Associated Press.

Відповідний закон днями ухвалив губернатор-демократ штату Гевін Ньюсом. Його пропонували ЛГБТ-активісти, пояснюючи, що рожеве і блакитне забарвлення товарів змушує дітей відповідати гендерним стереотипам. При цьому магазинам не забороняється продавати рожеві і блакитні дитячі товари – їм потрібно буде організувати окрему гендерно-нейтральну секцію.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

“Ми повинні припинити ставити клеймо про те, що прийнятно для певних статей, і просто дозволити дітям залишатися дітьми, – сказав автор закону Еван Лоу. – Я сподіваюся, що цей закон спонукає більше підприємств в Каліфорнії і США уникнути закріплення шкідливих і застарілих стереотипів”.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Варто додати, що новий закон стосується лише дитячих іграшок і товарів для догляду за дітьми, які включають засоби гігієни та засоби для прорізування зубів. Дитячий одяг не підпадає під дію нових правил. При цьому закон діє тільки щодо великих мереж, в магазинах яких зайнято як мінімум 500 співробітників, а невеликі магазини не зобов’язані його виконувати.

Нагадаємо, що в Каліфорнії одностатеві шлюби є законними з 2013 року. Дискримінація за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності повністю заборонена з 2003 року. В освітню програму державних шкіл в штаті в обов’язковому порядку входить історія ЛГБТ-спільноти. Також, Каліфорнія стала першим штатом США, що узаконив партнерські відносини між одностатевими парами в 1999 році.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *