В одному з міст України оголосили день жалоби у зв’язку із смертю Михайла Жванецького

В одному з міст України оголосили день жалоби у зв’язку із смертю Михайла Жванецького

На 87 році пішов з життя письменник-сатирик, кіносценарист, телеведучий і виконавець власних літературних творів Михайло Жванецький. Про це стало відомо від його представника Олександра Сташкевича. Про це пише Dialogs.

Директор померлого сатирика Михайла Жванецького Олег Сташкевич назвав ймовірну причину смерті письменника. За його словами, це могли стати хвороба та вік. “Невідомо, коли будуть похорони. Причина – вік, хвороби, ніякої іншої причини немає”, – розповів Сташкевич.

Крім того, в розмові з “РБК” директор Жванецького зазначив, що причиною смерті знаменитості став не COVID-19. “Він хворів довго. Але це не коронавірус, тому що Михайло Михайлович хворів з кінця минулого року”, – додав він. Директор Жванецького також додав, що поховають Михайла Жванецького у Москві та відкритого прощання із сатириком не буде через коронавірус.

Нагадаємо, що Михайло Жванецький народився 6 березня 1934 року в Одесі. Він Народний артист України. Навіть попри те, що Михайло Жванецький жив та працював у Москві, він завжди підтримував свою Батьківщину. Сатирик мав активну, навіть дещо революційну громадянську позицію, яку не боявся висловлювати публічно.

Варто зазначити, що на звістку про смерть артиста відреагували багато українських політиків, а в Одесі оголошено траур. До речі, мер Одеси Геннадій Труханов уже заявив, що незабаром у місті зʼявиться памʼятник Жванецькому.

Президент України Володимир Зеленський також зазначив, що сьогодні сумний день. Він сказав, що є затятим шанувальником Жванецького і процитував його. “Як говорив Михайло Жванецький, нічого страшного, якщо над тобою сміються. Значно гірше, коли над тобою плачуть. Сьогодні такий гіркий день. Співчуття всім, хто його любив і знав. Я серед палких шанувальників сили думки Михайла Михайловича. Його сатира стала для багатьох мудрістю “, – написав Президент у своєму Twitter.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *