В онлайн-доступ виклали гастрономічну книгу «Україна. Їжа та історія»

В онлайн-доступ виклали гастрономічну книгу «Україна. Їжа та історія»

У Києві Український інститут та проєкт “Їжакультура” презентували оригінальне історико-гастрономічне видання з кулінарної дипломатії “УКРАЇНА: Їжа та Історія” (UKRAINE: Food and History). Про це пише Український кризовий медіа-центр.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Книга «UKRAINE. Food & History / Україна. Їжа та історія» розповідає про минуле і сьогодення української кухні, представляє рецепти страв, які зможе приготувати кожен, локальні продукти і страви-візитівки України. До видання увійшли не лише рецепти найбільш популярних та незвичних страв української та кримськотатарської кухонь, але й історії та розповіді про культуру їжі та гостинності в Україні. “Видання буде чудовим подарунком для іноземців, дипломатів, закордонних українців. Сподіваємось, що книга стане гарним вибором для усіх, хто хоче відкрити для себе гастрономічну культуру України”, – зазначилаТетяна Філевська, креативна директорка Українського інституту.

Так з книги ви зможете дізнатися про кулінарні традиції України, що не втратили своєї актуальності у сучасному світі, техніки обробки та збереження продуктів. Окрему увагу автори приділяють представленню української кухні — за дипломатичним столом чи у близькому колі, адже вигляд страви, посуд, атмосфера, декорування столу — все це є частиною досвіду, який гості отримують під час трапези.

Завантажити гастрономічну книгу можна тут.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *