В ООН відреагували на погрози Путіна застосувати ядерну зброю

В ООН відреагували на погрози Путіна застосувати ядерну зброю

Заступник генерального секретаря ООН – високий представник з питань роззброєння Ізумі Накаміцу нагадав Росії, що з ядерною зброєю не буває переможців, а лише жертви. Про це пише Укрінформ із посиланням на повідомлення секретаря, яке він виклав на своїй сторінці у Твіттер.

This image has an empty alt attribute; its file name is YF8h-6_Jeg6B8fzJD7NQODXTb0jjMywL6N0HSBWM5PnBAYu_PQ4P2PZc6o-6CPaQtOZamtSK8q0OKbkLhWUbq890axDbK_eVbNovUvTN=s0-d-e1-ft

«Підвищення Російською Федерацією рівня ядерної боєготовності тільки збільшує ризик катастрофічного прорахунку. З ядерною зброєю не буває переможців. Тільки жертви. Заради нашої безпеки терміново необхідні стриманість, деескалація і зниження ризику», -йдеться у дописі.

This image has an empty alt attribute; its file name is Alek-Petrov-1_B-UA.jpg

Також видання додає, що раніше постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила в інтерв’ю CBS News, що рішення президента Росії Володимира Путіна привести в бойову готовність сили ядерного стримування країни являє собою ескалацію агресії, яка «абсолютно неприйнятна».

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

Вона також сказала, що «не здивована» тим, що Путін перейшов до підготовки ядерних сил Росії, оскільки він «випробував усі можливі засоби, щоб налякати світ своїми діями».

This image has an empty alt attribute; its file name is Tanya-Lovely-Village-Financial-Group-1_B.jpg

«Це просто означає, що ми повинні активізувати наші зусилля тут, в Організації Об’єднаних Націй, і в інших місцях, щоб притягнути його до відповідальності», – додала Томас-Грінфілд.

За її словами, Путін повинен припинити свої агресивні дії щодо України. «І ми будемо продовжувати тут, в ООН, і в усьому світі використовувати всі можливі важелі, наявні в нашому розпорядженні, щоб викрити його дії», – зазначила Томас-Грінфілд.

This image has an empty alt attribute; its file name is small.png

Варто нагадати, що Путін наказав своїм військовим керівникам перевести російські сили ядерного стримування в «особливий режим бойового чергування», посилаючись на «агресивні заяви» членів НАТО і масштабні санкції США й західних лідерів, накладені на нього та російські фінансові установи.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *