В Україні анонсували запровадження QR-кодів для входу у громадські заклади

В Україні анонсували запровадження QR-кодів для входу у громадські заклади

Прем’єр міністр України Денис Шмигаль анонсував запровадження QR-кодів для допуску людей до громадських закладів. Про це він повідомив на сторінці у Facebook.

“QR-коди для публічних місць, які централізовано генерують та розміщують самі заклади. Без сканування такого коду неможливо буде відвідати жоден заклад громадського харчування чи торговельний центр”, – написав Шмигаль.

За словами очільника уряду, це станеться вже найближчим часом. Зазначається також, що в разі захворювання якоїсь людини після відвідування закладу, її оточуючим будуть надходити сповіщення.

“Якщо потім людина захворіла, то всім, хто був у цьому закладі разом із нею будуть приходити відповідні сповіщення. Зараз таку систему повною мірою почала реалізовувати Велика Британія”, – додається в повідомленні.

Крім цього, уряд планує провести централізацію та цифровізацію збору інформації за фактами COVID-19 і підозрами хвороби. Це повинно заощадити час і допомогти в плануванні розширення лікарень, закупівлі ліків і т.д.

Додаток «Дій вдома» планують доопрацювати і за допомогою нього виписувати штрафи за порушення режиму самоізоляції.

Також готується запуск електронного рецепта на ліки та розширення програми «Доступні ліки» на антибіотики. Крім того – введення електронного напрямку на ПЛР-тестування, що дозволить відстежувати черги в режимі реального часу.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *