В Україні ввели електронні свідоцтва про початкову освіту

В Україні ввели електронні свідоцтва про початкову освіту

В Україні затверджено новий порядок виготовлення, видачі та обліку документів про початкову освіту, згідно з яким вже з 1 вересня цього року свідоцтва видаватимуть в електронній формі. Про це інформує Міністерство освіти і науки України.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Міносвіти ввело нову процедуру замовлення, виготовлення та отримання свідоцтв — увесь цей процес переводиться в електронний формат, що має його прискорити. Також це дозволить уникнути виготовлення дублікатів втрачених документів про освіту і швидко виправити помилки в свідоцтві. Загалом це має зменшити бюрократизацію системи управління освітою.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Замовляти свідоцтва будуть школи і відповідний орган управління у сфері освіти, наприклад, відділ освіти селищної ради.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Оригінал електронного свідоцтва буде створюватися за зразком, затвердженим Міністерством, і зберігатися в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО) в Реєстрі документів про освіту. Свідоцтво про початкову освіту не потрібно буде відтворювати у пластиковій картці та друкувати додатковий бланк. Школам також не доведеться вести облік видачі свідоцтв.

За бажанням батьків протягом 5 днів після звернення школа видаватиме паперову копію електронного свідоцтва, засвідчену директором школи і печаткою. Замовляти дублікат свідоцтва теж не потрібно — якщо батьки втратять паперову копію, вони можуть звернутися у школу для повторного її отримання. Результати річного оцінювання та державної підсумкової атестації учнів будуть відображатися у свідоцтві досягнень.

Варто додати, що якщо учень має порушення зору, за бажанням батьків може бути виготовлена паперова копія свідоцтва з використанням шрифту Брайля.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *