В Україні вже зафіксовано понад 20 випадків зараження штамом Delta

В Україні вже зафіксовано понад 20 випадків зараження штамом Delta

Станом на кінець липня в Україні підтверджено 17 випадків зараження коронавірусом штаму “Дельта”. Про це повідомив заступник міністерства охорони здоров’я, головний державний лікар України Ігор Кузін, пише Уніан.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

“Станом на 28.07.2021 в Україні виявлено 17 випадків “Дельта”-штаму коронавірусу. 4 з них підтверджено секвенуванням, а тому є істинними випадками “Дельта”-штаму, всі інші виявлені за допомогою таргетного ПЛР на генетичні мутації “Дельта”-штаму, що опосередковано вказують, що це “Дельта”-штам. З них два зразки надійшли з Олександрівської лікарні і підтверджені Інститутом молекулярної біології та генетики; два зразки надійшли із Закарпатської області і також підтверджені Інститутом молекулярної біології та генетики; п’ять зразків надійшло з м.Києва (постановка ЦГЗ); три зразки надійшло зі Львівської області (постановка ЦГЗ); п’ять додаткових зразків надійшло із Закарпатської області (постановка ЦГЗ)”, – сказав Кузін.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Він додав, що кілька днів тому в Олександрівській лікарні помер чоловік, інфікований саме штамом “Дельта”. “Є інформація, що 27 липня 2021 року в Олександрівській лікарні помер чоловік, лікар, який був госпіталізований з коронавірусом штаму “Дельта”. Він мав супутні захворювання. Був невакцинований. Принаймні останні три місяці не їздив закордон, тому є підстави вважати, що він підхопив коронавірусну хворобу всередині країни, або під час виконання службових обов’язків, чи в побуті”, – додав Кузін.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *