В Україні викрито хакерів, які атакували банки ЄС та США

В Україні викрито хакерів, які атакували банки ЄС та США

В Україні викрито хакерське угруповання, члени якого здійснювали кібератаки на сервери банківських установ європейських країн та США. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора України.

У повідомленні йдеться, що міжнародна спецоперація була проведена українською кіберполіцією у координації з Євроюстом,  Європолом та представниками правоохоронних органів США та Німеччини.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

За даними слідства, ця група хакерів здійснювала кібератаки на банківські установи в ЄС та США з 2014 року. Для викрадення персональних даних клієнтів банків, як-от паролі, логіни та платіжні дані, хакери використовували вірус-шифрувальник, так званий “банківський троян”. Атаковані фінустанови понесли збитки на суму близько 2,5 мільярдів доларів США.

За повідомленням пресслужби Офісу генерального прокурора України, операція проводилася на території Харкова та Харківської області. Також, наразі збираються докази для повідомлення про підозру низці осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень, зазначають правоохоронці.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *