В Україні відкриють перший муніципальний центр інновацій

В Україні відкриють перший муніципальний центр інновацій

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Колишній корпус заводу «Кристал», що у Вінниці, перетворять на сучасний бізнес-інкубатор. Він стане першим муніципальним центром інновацій в Україні. Про це пише газета День.

Масштабна реконструкція технопарку вже розпочалася. Центр займе три поверхи – 8,5 тис. кв м приміщень. Все мають встигнути до кінця цього року.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

«На такі масштабні цілі ми зарезервували 23 млн грн, з яких 8,5 млн – з бюджету громади, решту – залучили з державного. Уже наступного року плануємо завершити будівництво і перейти до технологічних робіт, – повідомив міський голова Вінниці  Сергій Моргунов. – Архітектурне рішення будівлі відповідатиме головній ідеї центру – інноваційність. Функціонал розробляли, спираючись на кращий світовий досвід.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Він додав, що концепцію майбутнього парку «Кристал» вінницькі фахівці напрацьовували спільно з експертами діючого технопарку польського міста-побратима Кельце. Відтак на площах вінницького технопарку розмістяться: ІТ-школа, лабораторія Fab Lab для стартапів, навчальний центр для дорослих, дитячий техноцентр, коворкінг, понад 100 класичних та клубних офісів та конференц-зали. Технопарк, за словами міського голови, має стати майданчиком для самореалізації талановитих молодих людей, які зможуть бути успішними у рідній країні.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *