В Україні від коронавірусу помер автор сценарію гри «S.T.A.L.K.E.R»

В Україні від коронавірусу помер автор сценарію гри «S.T.A.L.K.E.R»

На 66 році життя помер український письменник-фантаст, викладач Інституту кібернетики імені В. М. Глушкова НАН України Сергій Іванов, який на початку 2000-х брав участь у створенні сценарію комп’ютерної гри S.T.A.L.K.E.R: Тінь Чорнобиля. Про це пише повідомляє gamepedia.com

Будь-які подробиці про те, що трапилося відсутні. Також була опублікована фотографія тимчасового пам’ятного місця в Інституті кібернетики в.м. Глушкова з нагоди смерті сценариста Іванова, який працював там викладачем.

З 1992 року Сергій Іванов працював в індустрії розробки комп’ютерних ігор та інтерактивних мультимедійних додатків. У лютому 2002 року прийшов на роботу в GSC Game World для написання сценарію для «Сталкера», під час цієї роботи він надихався «Пікніком на узбіччі» братів Стругацьких. У компанії він пропрацював до літа 2004 року.

Він опублікував чимало фантастичних повістей, серед яких «Три кола ненависті» та «Як би сказав мій тато». Нагадаємо, що чоловік народився в Києві в 1954 році і відзначився любов’ю до науково-фантастичних книг і коміксів. Сергій був великим шанувальником Бориса Стерна, і навчався в Донецькому національному університеті на спеціальності “Прикладна математика”.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *