В Україні заборонили пластикові пакети

В Україні заборонили пластикові пакети

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект про обмеження обігу пластикових пакетів на території України, яким пропонується запровадити механізми стимулювання розвитку виробництва біо розчинних пластикових пакетів, а також ввести відповідальність за порушення вимог у сфері поширення пакетів. Про це пише Уніан.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Як сказано в пояснювальній записці до законопроекту, він передбачає заборону поширення пластикових пакетів в об’єктах роздрібної торгівлі та об’єктах ресторанного господарства завтовшки до 50 мкм з 1 січня 2022 року.Саме з цього дня за поширення ненормативних пластикових пакетів можна буде отримати штраф 1700-3400 грн за перше порушення і 3400-8500 за повторне.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Суб’єктів господарювання, які поширюють пластикові пакети, за введення в оману споживача шляхом пропозиції оксорозчинного (оксобіорозчинного) пакета під виглядом біорозчинних пакетів або іншим чином, будуть штрафувати на суму в розмірі від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-4250 грн ), а за повторне протягом трьох років вчинення такого самого порушення, за яке вже було накладено штраф, – у розмірі від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

Працівників суб’єктів господарювання за схиляння споживачів до купівлі пластикових пакетів штрафуватимуть на суму в розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне протягом трьох років вчинення такого самого порушення, за яке вже було накладено штраф, – у розмірі від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *