В Україні запровадили серйозні обмеження на операції з валютою

В Україні запровадили серйозні обмеження на операції з валютою

Національний банк України пояснив, які операції з іноземною валютою доступні сьогодні – як на території країни, так і закордоном. Про це повідомляється на сайті відомства.

This image has an empty alt attribute; its file name is Alek-Petrov-1_B-UA.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is small.png

Так, продати іноземну валюту можна у працюючих відділеннях банків, операторів поштового зв’язку та в обмінниках, обмеження відсутні. “Купівля іноземної валюти поки заборонена (заборона діє з 24 лютого 2022 року)”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, зняти з валютного рахунку можна валюту у валюті рахунку в еквіваленті 30 тис. грн на день без комісій (дозволено з 1 березня 2022 року), та у національній валюті у розмірі 100 тис. грн, попередньо здійснивши продаж валюти з власного рахунку та зарахувавши ці кошти на рахунок в національній валюті (дозволено з 24.02.2022 року).

This image has an empty alt attribute; its file name is YF8h-6_Jeg6B8fzJD7NQODXTb0jjMywL6N0HSBWM5PnBAYu_PQ4P2PZc6o-6CPaQtOZamtSK8q0OKbkLhWUbq890axDbK_eVbNovUvTN=s0-d-e1-ft

Продати валюту можна через онлайн-банкінг без обмежень.

“За кордоном можна використовувати платіжні картки для зняття готівки та розрахунків. Обмежень на безготівкові розрахунки за кордоном немає”, – додали в Нацбанку.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *