В Україні запустили онлайн-платформу, яка заохотить дітей до читання

В Україні запустили онлайн-платформу, яка заохотить дітей до читання

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Нова платформа під назвою BOOKMINT`s, запущена кілька тижнів тому, створена для заохочування дітей до читання та наукових еспериментів. Про це повідомляє сайт “Форуму Видавців”, який був одним із ініціаторів створення цієї платформи.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

“BOOKMINT`s – це синергія літературного і наукового. На одній платформі зібрані наукові експерименти та добірки тематичних книжок, щоб популяризувати прикладний підхід до вивчення науки та заохочувати дітей до читання.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Якщо з книжковою частиною проєкту (BOOK) все зрозуміло, то наукова (MINT) може викликати запитання. MINT — це німецькомовна абревіатура від математики, інформатики, природознавчих наук і техніки (англійською це звучить як STEM). MINT-освіта покликана навчати дітей критично мислити, спонукати їх робити власні відкриття, аналізувати свої дії, не боятися помилитися”, – йдеться у повідомленні.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

На BOOKMINT`s фахівці й фахівчині проєкту розміщують два типи контенту: навчальні відео з експериментами, дослідами та іншими інтерактивними техніками, а також добірки тематичних дитячих книжок від українських видавництв.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Так батьки, вчителі, бібліотекарі на одному ресурсі зможуть віднайти необхідні матеріали, які допоможуть просто й зрозуміло пояснити дитині те чи інше природне явище.

Творці сподіваються, що цей проєкт стане новою комунікаційною платформою для видавців. Тут у них буде можливість презентувати свої книжкові новинки для дітей і підлітків, а також співпрацювати з організаторами дитячих подій , STEM-центрами, батьками, бібліотеками та центрами розвитку.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *