В Україні запустили проект “Жінка для жінки”

В Україні запустили проект “Жінка для жінки”

Громадська організація “Жіночі перспективи” запустила проект, в межах якого жінки в скрутному становищі зможуть отримати допомогу від інших жінок. Про це розповідають організатори проекту на своїй сторінці у Фейсбуці.

Суть проєкту “Жінка для жінки” полягає в публічній розповіді конкретної історії. Після цього охочі можуть допомогти авторці в будь-якому форматі: фінансово, юридично чи психологічно, наприклад. Кожна історія перевіряється перед тим, як публікується на сайті, тому всі, хто долучаться до ініціативи, можуть бути впевнені в правдивості історії жінки, якій вони хочуть допомогти.

За словами заступниці голови ГО “Центр “Жіночі перспективи” Марти Чумало ідея проєкту виникла після першої хвилі кризи, пов’язаною з пандемією.

“Тоді багато жінок опинилися в дуже скрутних обставинах. Деякі наші клієнтки втратили роботу і вимушені були повертатися до кривдників, бо не мали грошей, щоб далі орендувати квартиру, інші потребували допомоги навіть щоб купити їжу чи ліки. З другої сторони до нас почали звертатися більш спроможні жінки з пропозиціями допомогти потребуючим. Ми мали кілька дуже вражаючих історій допомоги одних жінок іншим. І ми вирішили продовжити можливість жіночої солідарності та взаємодопомоги!”, – розповіла вона

Щоб допомогти, треба написати координаторці проєкту. На сайті не публікують контакти жінок заради їхньої безпеки та конфіденційності. Так само не оприлюднюють прізвища. Більш детальнішу інформацію про проект ви зможете знайти тут.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *