В Україні запустили сайт для жертв домашнього насильства

В Україні запустили сайт для жертв домашнього насильства

Онлайн-платформа, яка нещодавно зʼявилась в Україні, під назвою «Мені здається», працює анонімно. Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції.

“В Україні запустили онлайн-платформу для жертв домашнього насильства «Мені здається». Це своєрідний щоденник, на сторінках якого постраждалі від насильства можуть анонімно розповісти свою історію та прочитати розповіді тих, хто так само переживає важкий етап”, – йдеться у повідомленні.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

Зазначається, що багато історій жертв насильства схожі між собою, тому на платформі вони виділяються в спецкатегорії. “Також кожна людина, яка пише свою історію, за бажанням може залишити свої дані для зворотного зв’язку. Кожна історія опублікована абсолютно анонімно, однак публікацією можна поділитися в соціальних мережах і месенджерах”, – повідомили у міністерстві. Окрім того, на платформі можна знайти контакти спеціальних служб, куди можна звернутися за допомогою у разі домашнього насильства.

Варто додати, що нещодавно Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроєкт №3908-1 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі».

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *