В Україні зареєстрували вакцину Janssen виробництва Johnson & Johnson

В Україні зареєстрували вакцину Janssen виробництва Johnson & Johnson

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Днями в Україні зареєстрували для екстренного використання вакцину від коронавірусу Janssen виробництва Johnson & Johnson. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

«Janssen – це векторна вакцина розроблена, фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson & Johnson. Вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2. Потребує температури зберігання від +2 до +8 градусів Цельсію», – йдеться у повідомленні.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

У МОЗ заявили, що для повної імунізації цією вакциною достатньо однієї дози. Вакцина дозволена до екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали США, Велика Британія, Європейський Союз, Швейцарія, Канада та багато інших країн. У міністерстві також повідомили, що раніше в Україну завезли 500 доз вакцини для щеплення працівників приватної компанії, яка оплатила її вартість, організувала доставку та забезпечила дотримання температурного режиму.

Варто нагадати, що в Україні вже проводять щеплення наступними вакцинами: AstraZeneca (індійського, корейського та італійського виробництва), CoronaVac (виробництва китайської Sinovac Biotech), Comirnaty (виробництва Pfizer-BioNTech) та американська Moderna. Від початку вакцинальної кампанії в Україні, за даними МОЗ, щеплено 2 074 988 людей, з них повністю імунізовані й отримали дві дози – 850 394. Загалом проведено 2 925 380 щеплень.

This image has an empty alt attribute; its file name is 0
This image has an empty alt attribute; its file name is GBExpressInc.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *