В Україні зареєстрували новий сорт цибулі

В Україні зареєстрували новий сорт цибулі

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

На Дослідній станції «Маяк» ІОБ НААН в результаті проведеної селекційної роботи створено новий сорт цибулі ріпчастої Галичанка, який у 2021 році внесений до Держреєстру. Про це йдеться на сайті Agronews.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

Додається також, що новостворений сорт Галичанка рекомендується для освоєння господарствах усіх форм власності і господарювання та у приватному секторі в усіх зонах України у відкритому ґрунті.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

«Загальна урожайність 25,0-38,0 т/га, в  т.ч. товарна 24,0-36,0 т/га, маса однієї цибулини 160-270 г. Сорт середньостиглий, вегетаційний період 106-112 діб. Лежкість 96-97%. Рівень достигання перед збиранням 94%», — повідомили вчені.

У описі нового продукту йдеться про те, що сорт має щільну цибулину та придатний для механічного збору, також не піддатний до стрілкування за весняної і осінньої сівби. Рослина має середню кількість листків з помірним восковим нальотом та помірним зеленим забарвленням. Листок середній за довжиною та діаметром. Цибулини даного сорту середнього розміру: висотою 8,4 см, діаметром 8,2 см. 

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *