В Україні зменшилась смертність від алкоголю

В Україні зменшилась смертність від алкоголю

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

У 2020 році зменшилась щорічна смертність від алкоголю.  Про це йдеться на сайті Держстату України. Так, минулого року  було зареєстровано 9 715 смерті, які пов’язані з алкоголем, що в три рази менше в порівнянні з 2008-м роком, коли було зафiксовано 27 088 таких смертей.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Якщо в піковому 2008 році через інтоксикацію та інші наслідки вживання алкоголю щодня йшло з життя в середньому по 74 людини, то тепер – по 26,5. Сумарно від основних причин, пов’язаних з алкоголем — захворювань, отруєнь, суїцидів – у 2008-2020 роках. померло 173 248 людей, з яких 80% (137 316) – чоловіки.

Що ж до цього року, то у першому кварталі зловживання спиртним забрало життя 2 238 українських громадян. Вчені кажуть, що для того, аби спонукати людей відмовитися від вживання алкоголю, достатньо наголошувати про наслідки алкогольної залежності.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

У дослідженні учасники отримали три анкети для заповнення: 7995 людей заповнили перший, 4588 людей заповнили другий через три тижні, а 2687 людей закінчили опитування через три тижні після цього.

Учасників розділили на різні групи, яким показували різні рекламні оголошення і повідомлення про випивку. У порівнянні з контрольною групою, ефективною виявилась лише одна комбінація – телевізійна реклама, яка пов’язує випивку і рак.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *