В Україні змінили систему оцінок у початковій школі

В Україні змінили систему оцінок у початковій школі

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Міністерство освіти та науки України затвердило методичні рекомендації з оцінки знань учнів 1-4 класів. Про це йдеться на сайті відомства.

«Рівень результату навчання рекомендується визначати з урахуванням динаміки його (учня – ред.) досягнення і позначати буквами – «початковий»(Н),«середній»(З),«достатній»(Д), «високий» (В)», – повідомляють в міністерстві.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Також зазначається, що однією головних змін у підході до оцінки знань учнів початкової школи є вираз оцінки. «На зміну узагальненої бальної оцінки навчальних досягнень учнів на уроках/курсу запропоновано використовувати вербальну оцінку окремих результатів навчання учня/учениці по предмету вивчення, інтегрованого курсу, яка крім оціночного судження щодо досягнення може ще називати й рівень результату навчання», – уточнили в МОН.

При цьому рекомендації запроваджують поняття вербальної оцінки (оціночне судження) і рівневої оцінки (оціночне судження із зазначенням рівня результату). Їх можна висловлювати як усно, так і письмово. У міністерстві рекомендували оцінювати результати навчання учнів 1-4 класів вербальною оцінкою.

 «Об’єктивних результатів навчання в 1-2 класах – вербальною оцінкою, в 3-4 класах – або виробленою або рівневою оцінкою за вибором установи освіти», – уточнили у відомстві.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *