В Україні зросли аліменти

В Україні зросли аліменти

У зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму в Україні з 1 грудня зріс розмір виплат аліментів.  Про це йдеться на сайті Міністерства юстиції України.

“Для дітей віком до 6 років прожитковий мінімум відтепер становить 2100 грн, а для дітей віком від 6 до 18 років — 2618 грн. Відповідно, зростають і прив’язані до цього показника соціальні допомоги, виплати, зокрема й аліменти на дітей”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

Таким чином, мінімальний гарантований розмір аліментів відтепер становитиме: для малечі до 6 років — 1050 грн; для дітей віком від 6 до 18 років — 1309 грн.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

Варто додати, що за повідомленням Мін’юсту, якщо платник аліментів має достатній заробіток, то за рішенням суду встановлюється мінімальний рекомендований розмір аліментів на одну дитину в розмірі 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Крім того, відповідно до Сімейного Кодексу України, діти віком від 18 до 23 років теж мають право на аліменти за умови, що вони продовжують навчання (форма будь-яка: денна, заочна тощо).

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Оскільки вони повнолітні, то за основу розрахунку береться прожитковий мінімум для працездатних осіб. Відповідно, мінімальний гарантований розмір аліментів для дітей віком 18-23 роки становить 1240,5 грн.

У міністерстві нагадують стягувачам, що процес зміни грошових надходжень відбувається автоматично, без звернень до органів державної виконавчої служби.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *