В Україні з’явилась золота гривнева монета

В Україні з’явилась золота гривнева монета

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Національний банк України 17 травня 2021 року ввівв обіг золоту пам’ятну монету «1 Гривня». Про це йдеться на сайті відомства.

Вона відтворює дизайн обігової монети «Володимир Великий» номіналом 1 гривня зразка 2004 року, що присвячена видатному державному та політичному діячеві, творцю середньовічної європейської держави Руси-України — князю Київському Володимиру Великому. Водночас монета має окремі відмінності від обігової монети «Володимир Великий».

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

Її виготовлено із золота 999,9 проби, категорія якості карбування — «анциркулейтед», маса дорогоцінного металу в чистоті – 15,55 г, діаметр — 25,0 мм, гурт монети — гладкий. Відкарбована ця золота пам’ятна монета була у 2010 році тиражем 500 штук.

Зважаючи на ймовірність підвищеного попиту на пам’ятну монету «1 Гривня», Національний банк планує розпочати її реалізацію на електронних аукціонах. Це дасть можливість на прозорих та конкурентних засадах задовільнити попит клієнтів, зокрема банків, нумізматів та їх об’єднань, інших юридичних та фізичних осіб.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *