В Україні з’явиться електронна поштова марка

В Україні з’явиться електронна поштова марка

В Україні планується введення електронної марки. Про це заявили у Міністерстві інфраструктури України.

Такі зміни спрямовані на підвищення ефективності роботи пошти, передбачають законопроєкти, зареєстровані у Верховній Раді. Йдеться про законопроєкти № 4353 “Про внесення змін до Закону України “Про поштовий зв’язок” та № 4354 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності в галузі поштового зв’язку”.

Чинний закон “Про поштовий зв’язок” був прийнятий ще у 2002 році та наразі вже давно застарілий. Зареєстровані у Верховній Раді законопроєкти не лише врегульовують низку питань щодо надання сучасних і доступних поштових послуг населенню, але є дуже важливими для України в євроінтеграційному напрямі. Вони гармонізовані з нормами ЄС і розроблені на виконання Угоди про Асоціацію. 

Серед ключових перспектив, які відкривають законопроєкти − введення електронної марки, боротьба з контрабандою та низка нововведень, які дозволять суттєво осучаснити поштовий зв’язок в Україні та модернізувати поштову інфраструктуру.

У свою чергу, генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський відмітив, що прийняття нової редакції закону про поштовий зв’язок дозволить запровадити новий формат доставки у поштові скриньки, стимулювати їх масштабне оновлення та покращити якість поштових послуг в цілому. 

“Уже протягом найближчих кількох років після прийняття закону ми прогнозуємо оновлення 50% міських абонентських скриньок. Крім зручності послуг, усі ці заходи у комплексі убезпечать наших клієнтів та працівників на період пандемії, адже ходити у відділення за відправленнями чи контактувати з листоношею потрібно буде значно рідше”, − сказав Ігор Смілянський.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *