В Україні планують створити відкритий реєстр домашніх насильників

В Україні планують створити відкритий реєстр домашніх насильників

Міністерство внутрішніх справ та Національна поліція вивчають можливості щодо створення відкритого реєстру кривдників. Про це йдеться на сайті прес-служби МВС України.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

У повідомленні йдеться, що силовики працюють над запровадженням електронних засобів контролю, які б відстежували виконання кривдником обмежувальних заходів. «Національна поліція активно нарощує свій потенціал. Це і оптимізація штатної структури підрозділів Національної поліціі – створення спеціалізованих секторів та додаткових мобільних груп, надання відповідних повноважень патрульній поліціі в частині винесення ТЗП. Наразі МВС спільно з UNFPA працює над розробкою і впровадженням цифрових складових у систему запобігання та протидії домашньому насильству, це й універсальний онлайн-ресурс для тренерів, і окремий мобільний додаток. В умовах тих викликів, які сьогодні стоять перед нами, такі ініціативи є необхідними», – зазначила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

Водночас у МВС запропонували сконцентруватися на запобіганні домашньому насильству у сільській місцевості та роботі з дітьми, а також на розробці внутрішніх удосконалених політик і процедур.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *