В Україні почали діяти нові умови отримання електронних віз

В Україні почали діяти нові умови отримання електронних віз

З 1 листопада 2020 року українські електронні візи (e-visa) будуть оформлятися за новою процедурою. Про це пише прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Так, одним із першим правил є те що заявник зможе вибрати бажану процедуру оформлення е-візи: звичайний або терміновий порядок (з подвоєнням тарифної ставки в разі термінової процедури). Також, е-візи будуть видаватися значно швидше: термінове оформлення е-візи буде займати тільки 1 робочий день, а звичайна процедура розгляду складе 3 робочих дня (до цього термін розгляду візових клопотань склав 9 днів). Цікаво, що на додаток до існуючої разової е-візи з’явиться новий тип віз: е-віза для дворазового в’їзду. Також змінились тарифні ставки. Так, диференційовані тарифні ставки консульського збору істотно знижуються: замість 85 доларів за оформлення одноразової е-візи, тепер консульський збір за разову е-візу складе 20 доларів, за дворазову – 30 доларів.

Варто зазначити, що міністр цифровий трансформації Михайло Федоров повідомив, що з наступного місяця міністри зможуть обробляти всі урядові документи в електронному вигляді.  За його словами, в уряді вже майже 90-95% документів оброблялися через електронний документообіг, але завжди були нормативно-правові акти, що займають багато паперів.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *