В Україні презентовано другий і третій томи «Великої української енциклопедії»

В Україні презентовано другий і третій томи «Великої української енциклопедії»

Днями у Києві презентували сигнальні примірники другого і третього томів «Великої української енциклопедії». Про це повідомляє Урядовий портал.

«2016 року ми видали перший том «Великої української енциклопедії». Сьогодні ми приготували сюрприз і подарунок всім шанувальникам української енциклопедистики – видали сигнальні примірники другого і третього томів. І таким чином завершили літеру «А», – повідомила Алла Киридон. – Енциклопедії вимірюються за двома основними показниками – за глибиною та обсягом. Наша енциклопедія за глибиною статей, я думаю, буде одна з найкращих».

На думку Алли Киридон,  відмінність ВУЕ від попередніх і численних інших енциклопедій, які з’явилися після 90-років минулого століття, – це її україноцентричність. «Ми намагаємось вписати український контекст у європейський, і українська енциклопедія може розглядатися у вимірі глобальному, як національна», – зазначила Алла Киридон.

Як вже зазначалося вище, перший том ВУЕ вийшов у 2016 році в рамках програми «Українська книга», яку реалізовував Державний комітет телебачення і радіомовлення України.  Оскільки зараз  можливості участі у програмі немає, а в бюджеті ДНУ «Енциклопедичне видавництво» не передбачено коштів на видання друкованої версії ВУЕ, науковці сподіваються на спонсорську допомогу для тиражування 2-го і 3-го томів енциклопедії.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *