В Україні презентували безкоштовний сайт для вивчення мови

В Україні презентували безкоштовний сайт для вивчення мови

У Києві презентували сайт для безкоштовного вивчення української мови під назвою moyamova. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

“Це буде дуже вчасно для всіх чиновників. Це приклад м’якої українізації і це дуже до речі. Це для дорослих більше, ніж для тих, хто зростає. Той, хто росте, будинки може говорити українською мовою, якщо батьки цього захочуть, є такі приклади”, – додав міністр культури і інформаційної політики Ткаченко.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Додається, що сайт знадобиться вихователям і вчителям, які до сих на перервах спілкуються не українською мовою. Вона зазначила, що це перший курс сучасної української мови, який вчить новому правопису. Психолінгвіст і поліглот, автор масового освітнього проекту Lingva Skills Віталій Зубков зазначив, що сайт дозволить вивчити мову для використання в повсякденному житті.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

“Ви отримуєте завдання нижче середнього рівня. Якщо ви відповідаєте правильно, система автоматично дає вам завдання більш складне. Якщо неправильно – більш просте. За приблизно 10 завдань ми вже можемо визначити ваш рівень. Ми ставили перед собою завдання тестувати можливість людини активно використовувати мову в повсякденних ситуаціях”, – сказав він.

Варто додати, що на порталі можна знайти онлайн і офлайн курси, мобільні додатки, сервіси для іноземців. Всі проекти – безкоштовні. В курсі – 15 уроків загальною тривалістю 30 хвилин.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *