В Україні презентували новий комікс

В Україні презентували новий комікс

Український комікс про Капітана Чумакса розробила команда з Ужгорода. Це – науково-популярна фантастика, орієнтована на дітей шкільного віку. Про це пише SvitUa. із посиланням на розповідь координаторки проекту Юлії Єгорової-Рогової. Команда, яка складалася з двох сценаристів та двох художників, працювали над першим випуском близько року.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

Головний герой комікса — Капітан Чумакс. Він разом зі своєю командою летить на планету Ганімед. “Максим Чумакс народився 2030-му році у родині водія маршрутки і стюардеси міжнародних авіаліній. Скептик, мізантроп, ретроград, але не позбавлений шарму. Спілкується переважно з тваринами та штучним інтелектом”, — йдеться у описі персонажа.

“Цим коміксом ми хотіли залучили молодь активніше читати. Більшість школярів не завжди хоче читати книги, а жанр коміксів досить популярний серед дітей та підлітків”, — розповіла координаторка проєкту. Вона додала, що перший випуск планується перекласти 12-ма мовами, зокрема, англійською, французькою, китайською і, навіть, закарпатським діалектом. Паралельно готується мультфільм за мотивами коміксу, а також аудіоверсія. Зокрема, аудіоверсію займатимуться Ромоло Меніс та Олена Шаріпова.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *