В Україні продають підроблені Covid-сертифікати

В Україні продають підроблені Covid-сертифікати

В Україні у соцмережах продають підроблені негативні ПЛР-тести на СОVІD-19 та сертифікати на вакцинацію. Про нелегальну схему повідомив голова комітету з питань здоров’я нації Верховної Ради України, народний депутат Михайло Радуцький на своїй сторінці Facebook.

Ціна негативного ПЛР-тесту – 500 грн. комітету з питань здоров’я нації Верховної Ради України, народний депутат Михайло Радуцький на своїй сторінці Facebook.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Продаж підроблених тестів та сертифікатів про вакцинацію перетворюється на справжню нелегальну індустрію”, – написав Радуцький.

За його словами, підроблені документи пропонують придбати у Telegram та інших соцмережах. За фальшивий сертифікат про вакцинацію потрібно заплатити 2 тисячі грн, а за сертифікат із внесенням даних до системи “Дія” – 2,5 тис. грн. Голова парламентського комітету звернувся до керівництва Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України з вимогою знайти продавців підроблених СОVІD-документів та довести справи проти них до суду. Радуцький вважає, що “бізнес” із фальшивими документами може зашкодити визнанню українських сертифікатів про щеплення іншими державами. 

“Масштабна підробка документів може нівелювати зусилля української влади зі взаємовизнання сертифікатів про вакцинацію з іншими країнами. Тому чекаємо від наших правоохоронців рішучих та ефективних дій”, – наголошує народний депутат.

Він також закликає притягнути до відповідальності покупців підробок.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

“За свідоме використання фальсифікованих документів передбачена відповідальність від штрафу 850 грн до 2 років у в’язниці”, – пише голова комітету. Радуцький каже, що не розуміє тих, хто купує підроблені сертифікати про щеплення замість того, щоб безкоштовно пройти вакцинацію проти COVID-19.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *