В Україні розробляють вакцину, подібну до Pfizer чи Moderna

В Україні розробляють вакцину, подібну до Pfizer чи Moderna

This image has an empty alt attribute; its file name is Davis-Ranch.gif

Учені Національної академії наук працюють над двома типами вакцин проти коронавірусу. Про це повідомив телеканалу ДОМ академік-секретар відділення біохімії, фізіології та молекулярної біології НАН, директор Інституту біохімії ім.Палладіна Сергій Комісаренко.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

“Ми можемо зробити зараз вітчизняну вакцину найвищої якості, дуже схожу на Pfizer або Moderna”, — сказав він, додавши, що робота йде повільно через неностатнє фінансування.

“Ми працюємо над нашою вакциною. Але, на жаль, МОЗ практично не фінансує цього. Ось я якраз хотів би провести ще одну зустріч із міністром і головним санітарним лікарем (для обговорення цього питання – ред.)”, — сказав академік.Комісаренко зазначив, що є шанс також створити вакцину за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я. За його словами, нещодавно в Женеві він мав зустріч “з людиною, яка відповідає за створення вакцин у ВООЗ”. Як повідомлялося, у травні Віктор Ляшко, який нині є міністром охорони здоров’я, заявив, що в Україні розробляють три вакцини проти коронавірусу.

Зокрема, Український фонд досліджень профінансував розробку вакцин, над якими працюють Інститут біології клітини у Львові, очолюваний академіком Андрієм Сибірним, та Інститут біохімії ім. Палладіна, який очолює академік Сергій Комісаренко. Ще одну вакцину розробляє бізнес із групою науковців. 

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *