В Україні створили мовний застосунок для дітей національних меншин

В Україні створили мовний застосунок для дітей національних меншин

Додаток під назвою “Йой” нещодавно презентували в Україні. Його розробили для вивчення української мови учнями початкової школи з національних меншин за підтримки “Навчаємось разом”. Про це пише Rubryka.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Site-1_B.jpg

Додаток має допомогти вчителям у викладанні та учням у вивчення української в закладах освіти з мовами навчання національних меншин. Його можна використовувати як додатковий навчальний інструмент під час уроків.

Застосунок доступний українською, румунською та угорською мовами. Головна ідея додатку – навчати дітей в ігровому форматі через реальні життєві ситуації. Так діти будуть готові до використання української мови в побуті та навчанні.

This image has an empty alt attribute; its file name is Meest.gif

Для цього в застосунку є два персонажі-помічники – Лулу та Лоло. Віртуальні помічники зачитують завдання, яке має на екрані смартфону виконати дитина, а варіанти відповіді дублються зображеннями.‍

Додаток можна безкоштовно завантажити. Для користування потрібно ввести дані про регіон і клас дитини для подальшого формування статистики. У додатку є два рівні, які треба проходити послідовно, тема за темою.

Прикметно, що назва застосунку “ЙОЙ” – це вигук в українській мові властивий регіонам, на які спрямована програма, – Закарпаттю й Буковині. Під час створення застосунку розробники проводили опитування в громадах Закарпатської й Чернівецької областей та врахували поради від дітей і батьків.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *