В Україні створили чат-бота, який замінює психолога

В Україні створили чат-бота, який замінює психолога

Українці розробили чат-бота, який може замінити психолога людям, котрі потребують психологічної допомоги. Про це повідомляє zaxid.net.

Elomia – проєкт харківського студента Тараса Погребняка. Втілити ідею в життя йому допомогла команда психологів. Автори розробки підкреслюють, що Elomia – це не лікар, а зручний та доступний інструмент підтримки. Він може стати у пригоді людям, яким потрібна допомога, аби попередити різні психологічні проблеми, зокрема тривожність та депресію.

Розробники кажуть, що наразі боту можна написати, а спілкується він лише англійською. Вони активно працюють над впровадженням інших мов та створенням додатку, який якісніше захищатиме особисті дані користувачів та матиме розширені функції. У майбутньому Еломії можна буде телефонувати, вийти на відеозв’язок і навіть побачити за допомогою технологій віртуальної реальності.Наразі система працює на базі Messenger від Facebook. Програма має безкоштовний тестовий період – один  тиждень. Надалі можна оформити підписку, ціна якої складає 0.98 фунта (приблизно 32 гривні).

Головна перевага Еломії в тому, що вона не має альтернативних ситуацій або сценаріїв, а генерує відповідь індивідуально під кожного користувача.”Кожна мить, коли Еломія щось вам пише, це унікальне повідомлення, унікальний політ думки нейромережі спеціально під ті емоції, що відчуває людина”, – додає автор ідеї Тарас Погребняк. Примітно, що на ресурсах, де є сценарії, користувачі проводять в середньому дві години. З Elomia люди проводять близько 6 годин. Автори розробки певні, що її можна порівняти з близьким другом, адже не з кожною людиною виникає бажання провести стільки часу за спілкуванням.

Автори ідеї кажуть, що пандемія значно вплинула та продовжує впливати на психологічний стан людей. У них виникає страх перед хворобою, тривожність через невизначеність майбутнього і потреба в живому спілкуванні. Також багато сімей перебувають на межі розлучення. За статистикою, 9 з 10 користувачів говорять, що бот допоміг їм вирішити цю проблему. Сьогодні по допомогу до чат-боту звертаються близько 5 тисяч користувачів. Впродовж дня Elomia отримує майже 3 тисячі повідомлень.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *