В Україні створять центр з підготовки аерокосмічних спеціалістів

В Україні створять центр з підготовки аерокосмічних спеціалістів

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

В Україні створять Мережевий науково-навчальний центр з підготовки фахівців аерокосмічного напряму. Про це йдеться на сайті Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.

Фінансування центру планується здійснювати коштом бюджетних коштів, державно-приватного партнерства та інвесторів – внутрішніх та іноземних. За словами міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського, Загальнодержавна цільова науково-технічна космічна програма України на 2021-2025 роки, над якою нині працює Мінстратегпром, визначить потребу в кадрах для галузі.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

«Таким чином, в Україні буде створено систему надсучасної підготовки фахівців, яка сприятиме розвитку аерокосмічної галузі України. Водночас випускники інституту матимуть чітку перспективу та належну мотивацію», – сказав віцепрем’єр. Він додав, що з кожним роком Україна втрачає фахівців цієї галузі.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

«Талановита молодь шукає перспективи за кордоном. Ситуацію потрібно змінювати та створювати можливості для спеціалістів всередині країни», – наголосив він.

Нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський нещодавно також зазначив, що для української космічної галузі важливими є оптимізація, розвиток державно-приватного партнерства, міжнародна кооперація з досягненням асоційованого членства у Європейському космічному агентстві.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *