В Україні штрафуватимуть за продаж ліків дітям до 14 років

В Україні штрафуватимуть за продаж ліків дітям до 14 років

Верховна Рада України запровадила штрафи до 6 800 гривень за продаж лікарських засобів особам, які не досягли чотирнадцяти років. Про це пише Галицький кореспондент.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

За ухвалення закону “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за реалізацію (відпуск) лікарських засобів у заборонених законодавством випадках та встановлення відповідальності за реалізацію (відпуск) лікарських засобів особам, які не досягли чотирнадцяти років (малолітнім особам) (реєстраційний номер 5123-1)” проголосували 315 народних депутатів.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

Внесені зміни передбачають штраф від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3 400 до 5 100 гривень) за реалізацію (відпуск) лікарських засобів в аптечних закладах особі, яка не досягла 14-річного віку. Це стосується і продажу з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом (електронна роздрібна торгівля лікарськими засобами), а також доставки лікарських засобів кінцевому споживачу – особі, яка не досягла 14-річного віку.

За повторне вчинення такого порушення протягом року передбачений штраф від трьохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 5 100 до 6 800 гривень).

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *