В Україні Covid-сертифікат можна замовити онлайн

В Україні Covid-сертифікат можна замовити онлайн

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Із 1 липня у додатку Дія можна можна замовити Covid-сертифікат. Ця опція вже є доступною для майже 650 тис. українців, які отримали дві дози вакцини. Про це пишуть Факти.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

Для того, щоб замовити його, вам потрібно зайти у додаток, кількома кліками згенерувати Covid-сертифікат. Потім з’явиться QR-код, який у майбутньому зчитуватимуть під час перетину кордону. У Міністерстві Охорони Здоровʼя України стверджують, що наразі систему тестують. Тож отримати довідку можна отримати із запізненням.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Додається, що коли людина отримала Covid-сертифікат, то це ще не означає, що з ним можна буде вільно їхати у відпустку за кордон. У МОЗ стверджують, що наразі тривають перемовини із різними державами. Потрібно, щоб українські свідоцтва про вакцинацію визнали Угорщина, Молдова, Туреччина. Очікуються також відповіді від Грузії, Ізраїлю та ЄС.

Чиновники прогнозують, що процес видачі онлайн-сертифікатів буде налагоджено впродовж липня, а от про мандрівки без тестів можна буде замислитись лише наприкінці літа. Варто додати, що окрім інформації щодо вакцинації, сертифікат має вміщувати іще купу даних: про тестування, хворобу на Covid-19 та дату одужання.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *