В японських супермаркетах почали продавати котлети по-київськи та заправку до борщу

В японських супермаркетах почали продавати котлети по-київськи та заправку до борщу

Днями в мережі японських крамниць Mini Stop з’явилася страва української національної кухні – котлета по-київськи. Про це розповів посол України в Японії Сергій Корсунський на своїй сторінці у Twitter.

“Дякуємо Mini Stop за те, що ви створили можливість для японців скуштувати українську смакоту. Завдяки вам усім українська культура поширюється в Японії. Дякую!”, – написав дипломат.

Вищезгадана компанія оприлюднила пресреліз за на своєму сайті, де вказується про новий продукт та кількість калорій у ньому. Цікаво, що на упаковці зазначено, що це “страва східноєвропейської країни Україна (столиця – Київ)”. “З 4 грудня AT “Mini Stop” продаватиме традиційну українську страву, котлету по-київськи, адаптовану для зручного куштування, у наших крамницях Mini Stop в Японії”, –  йдеться в повідомленні.

Варто додати, що наступного дня після того, як дипломат повідомив про продаж котлет по-київськи, він написав ще один пост. Щоправда цього разу йшлося про заправку до борщу. “Вчора ми писали, що в Японії почали продаж котлет по-київські. Я висловив сподівання, що буде і борщ. Ось вам і борщ – супермаркет National Azabu. Чекаємо на вареники і сало)))” – написав Корсунський та додав приблизний переклад опису продукту: “Захоплюючий малиновий борщ – традиційна українська страва та один із трьох найбільших у світі супів. «Борщ» – це слово, що означає «червоне рагу» . Борщі їдять в Україні з XIV століття. Існує легенда, що панночка, яка робить найсмачніші борщі в староукраїнській сільській місцевості, була найпопулярнішим шлюбним партнером. У кожній родині ретельно дотримувались порад для виготовлення більші від матері до дитини”.

Нагадаємо, що котлета по-київськи – це різновид котлети у вигляді відбитого курячого філе, в яке загорнуто шматочок холодного вершкового масла. Готова котлета має еліпсоїдну форму. Обсмажують у фритюрі, попередньо обмазується яйцем і панірується. У вершкове масло можна додати тертий сир, гриби, зелень, яєчний жовток та інші інгредієнти. В одному з кінців котлети може бути закріплена куряча кісточка.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *