В Іллінойсі батькам можуть дозволити залишати 12-річних дітей вдома самих

В Іллінойсі батькам можуть дозволити залишати 12-річних дітей вдома самих

В Іллінойсі батьки не мають права залишати будинки без нагляду дітей віком до 14 років, але найсуворіший у країні стандарт надання батькам права вибору може змінитися. Про це пише UAPost.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is YF8h-6_Jeg6B8fzJD7NQODXTb0jjMywL6N0HSBWM5PnBAYu_PQ4P2PZc6o-6CPaQtOZamtSK8q0OKbkLhWUbq890axDbK_eVbNovUvTN=s0-d-e1-ft

 Законопроект Палати представників 4305 змінює цей вік із 14 до 12 років.  Конгресвумен штату, демократ Сью Шерер внесла зміни у грудні після того, як кілька сімей висловили стурбованість.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

 “Багато моїх виборців зверталися до мене з цього приводу, – сказала Шерер.  – У наших працюючих сімей багато труднощів через ці обмеження”. Варто додати, що мінімальний вік в Іллінойсі – 14 років – найвищий у країні.  У 39 штатах немає мінімального віку, в якому можна залишати дитину вдома одну, це питання залишається на розсуд батьків.

 “Люди, з якими я спілкувалася, кажуть: “У мене 13-річна дитина, і я хочу залишити її саму на півгодини, у проміжок між тим, коли я йду на роботу, і тим, коли їй треба йти до школи”.  Зараз закон щодо цього безкомпромісний”, – додала Шерер.

This image has an empty alt attribute; its file name is small.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Tanya-Lovely-Village-Financial-Group-1_B.jpg

 Марі Кубес, керівник групи в Іллінойській службі захисту дитинства, сказала, що всі діти різні, і природнішим було б, якби батьки самостійно вирішували за свою дитину, а не зважали на встановлений віковий стандарт.

 Наразі законопроект перебуває в підкомітеті у кримінальних справах судового комітету Палати представників, але Шерер очікує, що його ухвалять найближчими тижнями.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *