Головним диригентом оперного театру в Італії стала українка

Головним диригентом оперного театру в Італії стала українка

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

Українка Оксана Линів стане головною диригенткою Муніципального театру Болоньї — це аналог посади головного художнього керівника театру. Линів стане першою жінкою, яка обійме таку посаду в оперних театрах Італії. Про це йдеться на сайті Муніципального театру Болоньї.

This image has an empty alt attribute; its file name is Donato-Legal-Group_300_250.gif

Зазначається, що заклад шукав головного диригента впродовж трьох років. Він запросив Линів після її успішного дебютного концерту в театрі в березні 2021 року. Відповідно до контракту, диригентка почне виконувати обов’язки із січня 2022-го.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Муніципальний театр Болоньї був відкритий у середині XVIII століття і вважається одним із важливих осередків музичного мистецтва в Італії. У ньому відбулися дебютний виступ Енріко Карузо та перші італійські постановки Ріхарда Ваґнера.

Крім того, в театрі навчалися відомі українські композитори такі як  Максим Березовський і Дмитро Бортнянський. А в самій Болоньї, де існував відомий університет, понад 50 вулиць названі на честь класичних композиторів.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Варто додати, що Оксана  народилася в Бродах на Львівщині у сім’ї музикантів. Її викладачі у Львівській музичній академії радили їй відмовитися від «нежіночої» професії диригента і замість цього рекомендували грати на флейті. А втім, вона не дослухалася до їхніх порад. З 2008 по 2013 рік диригентка очолювала Одеський оперний театр.

Линів продовжила свою кар’єру в Західній Європі асистенткою Кирила Петренка в Баварській державній опері у Мюнхені. У 2017 році вона стала першою жінкою, яка обійняла посаду музичного керівника опери в Граці.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *