Група з Сакраменто зібрала $30 тис для дитячої лікарні в Києві, але GoFundMe видалив їхню сторінку

Група з Сакраменто зібрала $30 тис для дитячої лікарні в Києві, але GoFundMe видалив їхню сторінку

З того часу, як наприкінці лютого почалося вторгнення Росії в Україну, українці в Сакраменто проводять мітинги, забіги та збір коштів для близьких, які живуть у центрі військових дій, розповідає KCRA.

За даними Інституту міграційної політики, у Сакраменто найвища концентрація іммігрантів із України до США. Українсько-американський дім, що базується в Сакраменто, працює з політиками в Каліфорнії, щоб мобілізувати підтримку України через посилення санкцій проти Росії. Некомерційна організація також збирала кошти на своєму веб-сайті для закупівлі медикаментів та прямої військової допомоги.

«UA House перебуває на зв’язку з головою адміністрації президента України, міністром оборони та різними лідерами, щоб гарантувати, що ця критично важлива допомога буде доставлена ​​до районів, що її потребують, швидко і ефективно», — йдеться в описі пожертвування.

Влад Скотс – голова UA House з України. Його батьки, брати та сестри все ще перебувають там і відмовляються залишати рідну країну. Його двоюрідний брат працює лікарем у Києві та тісно співпрацює з найбільшою дитячою лікарнею України «Охматдит». Він зв’язав Скотса з головним лікарем лікарні.

«Під час моєї першої з ним розмови він робив операцію семирічній дитині, — пояснив Скоц. — Російська ракета потрапила до їхньої машини».

Обидва батьки хлопчика загинули.

Скотс вирішив організувати збір коштів на GoFundMe, 100% виручки від якого піде в «Охматдит». Збір коштів було відкрито 25 лютого і до кінця березня було зібрано понад 30 000 доларів. Більшість пожертв надійшла від людей, що живуть в районі Великого Сакраменто.

28 березня сторінка збору коштів «зникла». Скотс отримав електронний лист від GoFundMe, в якому йшлося про те, що збір коштів було видалено через порушення Умов обслуговування компанії. Ще один електронний лист через кілька днів пояснював, що збір коштів на GoFundMe не дозволений для таких цілей, як підтримка військових дій, поїздки на підтримку військових чи пропаганди.

Скотс був збентежений. Перш ніж його сторінку на GoFundMe було запущено, йому довелося чекати майже тиждень, доки платформа затвердить статус Українсько-американського дому та інші офіційні документи. Представник GoFundMe сказав, що повинен переконатися, що ці кошти підуть безпосередньо до «Охматдиту», і якщо ця перевірка пройде, кошти повернуть збирачеві. Якщо ні – вони підуть назад до жертводавців.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *