Дві стрічки українського виробництва отримали нагороди на кінофестивалі у США

Дві стрічки українського виробництва отримали нагороди на кінофестивалі у США

Українська режисерка Марина Ер Горбач здобула нагороду за кращу режисуру світового художнього кіно (драма) на фестивалі незалежного кіно Sundance, який пройшов США. Про це йдеться на сайті фестивалю.

This image has an empty alt attribute; its file name is Meest.gif

Українська режисерка Марина Ер Горбач здобула нагороду за кращу режисуру світового художнього кіно (драма) на фестивалі незалежного кіно Sundance, який пройшов США. Також нагороду фестивалю отримав ще один дансько-українсько-шведський фільм. Так, Ер Горбач отримала нагороду за фільм “Клондайк”, який створили за підтримки Держкіно та уперше презентували на фестивалі у категорії “Світове художнє кіно (драма)”.

Він розповідає про війну на Донбасі та авіакатастрофу малайзійського боїнгу рейсу MH17 у селі Грабове Донецької області 17 липня 2014 року. У центрі сюжету подружня пара Ірка та Толік, яка очікує на народження первістка. Але у їх життя раптово вривається війна разом з уламками збитого боїнга. Жінка відмовляється евакуюватись, навіть коли село захоплюють озброєні бойовики.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Головні ролі у фільмі виконали Оксана Черкашина (“Погані дороги”), Сергій Шадрін (“Чорний ворон”) і Олег Щербина (“Черкаси”). Стрічку створено в копродукції з Туреччиною.

Також премію за кращу режисуру у категорії “Світове документальне кіно” отримала документальна стрічка “Будинок зі скалок” спільного виробництва Данії, Швеції, Фінляндії та України. Робота над фільмом тривала на Донбасі понад два роки. У ньому розповідається про кількох виховательок, які працюють в особливому дитбудинку на Сході України поруч з лінією бойових дій та створюють безпечний простір для дітей. Режисер стрічки – Сімон Леренг Вільмонт з Данії, лінійний продюсер та другий режисер – Асад Сафаров.

This image has an empty alt attribute; its file name is YF8h-6_Jeg6B8fzJD7NQODXTb0jjMywL6N0HSBWM5PnBAYu_PQ4P2PZc6o-6CPaQtOZamtSK8q0OKbkLhWUbq890axDbK_eVbNovUvTN=s0-d-e1-ft

Варто додати, що кінофестиваль Sundance Film Festival — національний американський кінофестиваль незалежного кіно. Він проводиться щороку наприкінці січня в Парк-Сіті (штат Юта, США).

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *