Дві третини витрат українців йде на їжу та комуналку

Дві третини витрат українців йде на їжу та комуналку

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

В Україні найбільшою статтею витрат за перший квартал 2021 року були продукти харчування та витрати на комунальні послуги. Про це свідчать дані Держстату України.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Державна служба статистики України оприлюднила дані про кінцеві споживчі витрати домашніх господарств за цілями за перший квартал 2021 року. Витрати склали 831,5 млрд грн, що на 4,4% більше, ніж у 2020 році. Так, українці найбільше грошей витрачають на «продукти харчування та безалкогольні напої» — 39,5%. Далі йдуть витрати за статтею «житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива» становлять 18,0%, а на на «алкогольні напої, тютюнові вироби та наркотики» йде 7,5% витрат.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Крім того, на «Транспорт» українці витрачають 7,9%, на «Охорону здоров’я» — 6,1%, на «одяг і взуття» — 4,5%, на «Предмети домашнього вжитку, побутову техніку і поточне утримання житла» — 3,4%, на «Відпочинок і культуру» — 3,0%, на «Зв’язок» — 2,5%, на «Ресторани і готелі» — 2,3%, на «Освіту» — 1,5%, на «Різні товари і послуги» — 3,8%.

Варто додати, що середньомісячна заробітна плата штатних працівників в Україні за січень-квітень 2021 року склала 13 013 гривень.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *