До Конгресу США вперше обрали українку

До Конгресу США вперше обрали українку

Вікторія Спартц стала першою українкою, яку було обрано до Палати представників Конгресу США. Політикиня балотувалася від Республіканської партії в штаті Індіана. Спартц набрала 50,7% голосів, випередивши свою найближчу суперницю демократку Крістіну Гейл на 5%.

На своїй сторінці у Facebook Вікторія Спартц подякувала виборцям за підтримку.

“Ми зробили це! Ми здобули перемогу в 5-тому окрузі Конгресу, штат Індіана. Я ніколи б не змогла б досягнути цього без вас. Я хочу подякувати моєму чоловікові Джейсону, моїм донькам, родині, друзям та усім вам, хто підтримував нашу кампанію та голосував за мене”, – написала вона.

Головним гаслом передвиборчої кампанії уроженки України було “Зупинимо соціалізм!” На офіційному сайті штабу політикині зазначено, що Спартц з власного досвіду знає про”темний бік соціалізму”.

За її словами, саме розуміння життя в підконтрольній соціалістам країні сформувало її консервативну політичну філософію: обмеження впливу уряду – це завжди на краще, а рішення в фінансовій галузі та сфері охорони здоров’я мають ухвалюватися з огляду на вільний ринок, а не бюрократію й особливі інтереси”.

Нагадаємо, що Спартц народилась в місті Носівка, що на Чернігівщині. У 2000 році вона переїхала до США та вже у 2006 році отримала американське громадянство. У 2017 році її обрали до Сенату штату Індіана.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *