До 2025 року Україна планує запустити до космосу вісім супутників

До 2025 року Україна планує запустити до космосу вісім супутників

Загальнодержавна цільова науково-технічна космічна програма на 2021-2025 роки передбачає виведення на орбіту восьми українських супутників. Про це пише NNews із посиланням на заяву голови Державної космічної агенції Володимира Тафтая.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Site-1_B.jpg

За його словами, програма містить три магістральні напрями: створення космічних систем спостереження Землі та потужної ракетної техніки, впровадження новітніх космічних технологій на ринку послуг та масштабний R&D. Тафтай зазначив, що на орбіту виведуть один апарат середньої просторової розрізненості, шість апаратів високої просторової розрізненості (1 метр) та один апарат надвисокої просторової розрізненості (0,5 метра).

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Крім того, передбачається створення ракетно-космічних комплексів важкого класу (Зеніт-7Н), ракети-носія середнього (Циклон-4М) та легкого (Циклон 1) класів, а також розробка комплексу надлегкого класу.

Також у рамках реалізації програми планується серійне виготовлення складових ракет-носіїв Антарес та Вега, створення космічних систем моніторингу навколоземного космічного простору, апаратів для дослідження іоносфери та атмосферного аерозолю, новітніх приладів для участі у міжнародних проектах спільно з NASA та Європейським. космічним агентством.

Крім того, заплановано створення Місячного модуля, проектування та розробка засобів, систем та приладів для перспективної Місячної місії у рамках міжнародного проекту Артеміду.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *