Друг загиблої українки розповів про халатність на знімальному майданчику

Друг загиблої українки розповів про халатність на знімальному майданчику

Близький друг і колега Галини Гатчінс Сергій Светной розповів про останні моменти життя операторки, яку випадково застрелив голлівудський актор Алек Болдуїн на знімальному майданчику фільму “Іржа”. Він написав пост на своїй сторінці у Фейсбук.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

Сергій зізнався, що у той фатальний момент перебував поруч з Галиною.

“Так, я стояв пліч-о-пліч з Галою під час цього фатального пострілу, який забрав її життя і поранив режисера Джоела Соуза. Я тримав її на руках коли вона вмирала. На моїх руках була її кров. І я хочу висловити свою думку, чому це сталося. Я вважаю що маю на це право”, – написав Светной.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

У всьому чоловік звинуватив недбалість департаменту, який відповідав за зброю.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

“Недбальство у тому, що людина яка мала перевірити зброю на майданчику, цього не зробила, людина, яка має сказати, що на майданчику заряджена зброя, цього не зробила.

This image has an empty alt attribute; its file name is Davis-Ranch.gif

Людина, яка мала перевірити цю зброю перш ніж принести її на майданчик, і цього не зробила. І в результаті смерть людини! Я вважаю, що у нас були професіонали у всіх департаментах, за винятком департаменту, який відповідав за зброю.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Не може 24-річна річна дівчинка бути професіоналом в цій справі”, – написав Сергій у Facebook і дорікнув продюсерам. За його словами, ті хотіли зекономити на оплаті та найняли новачків, та, як наслідок, обірвалося людське життя.

“З метою економії ви берете не зовсім кваліфікованих людей на дуже складну і небезпечну роботу, але беручи на роботу непрофесіоналів, – ви піддаєте ризику інших людей, які перебувають поруч і себе. Я розумію, ви завжди боретеся за бюджет, але не можна так. У кожному департаменті повинна бути хоча б одна людина, яка знає свою справу не на словах. Для того щоб уникнути такої трагедії як з Галиною”, – наголосив Сергій.

Нагадаємо, що 21 жовтня знаменитий голлівудський актор 63-річний Алек Болдуін застрелив оператора-українку під час зйомок фільму “Іржа” в Нью-Мексико (США). Попередньо відомо, що реквізитна гвинтівка виявилася зарядженою. 

Згодом зʼявилось повідомлення про те, що Американський інститут кіномистецтва (AFI), в якому навчалась українка, оголосив про заснування премії імені Галини Гатчинс.

Панахида за загиблою операторкою з Лос-Анджелеса днями відбулася в штаті Нью-Мексико, де відбувалися знімання “Іржі”. Варто додати, що у жінки залишився 9-річний син Андрос.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *