Жителів українського Нью-Йорка привітали у посольстві США

Жителів українського Нью-Йорка привітали у посольстві США

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні привітало мешканців селища в Донецькій області, якому Верховна Рада повернула його первісну назву – Нью-Йорк. Про це йдеться на офіційній сторінці посольства США в Україні у Фейсбук.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

“Вітаємо жителів Нью-Йорка Донецької області з поверненням до історичної назви свого міста завдяки міжфракційному консенсусу у Верховній Раді! Ще одна причина відзначити наші тісні зв’язки. Ми великі шанувальники вашої нової/старої назви!” — йдеться у повідомленні.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Варто нагадати, що днями Верховна Рада України схвалила перейменування селища міського типу Новгородське на Донеччині у смт Нью-Йорк. Перейменувати Новгородське на Нью-Йорк намагалися ще у 2017 році депутати минулого скликання, але у 2019 році проект відкликали.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

Цікаво, що Нью-Йорк – це історична назва селища, яка використовувалася до 1951 року. З 1892 року це була німецька колонія, заснована менонітами (християнський протестантський рух, який виник у Нідерландах).Назва Нью-Йорк офіційно з’явилася на військових картах у 1846 році, а у списки населених пунктів Єкатеринославської губернії село Нью-Йорк внесли ще у 1859 році. На початку 20-го століття у селищі працювала жіноча гімназія, школа для бідних, семирічна школа, сільрада. Натомість перейменували селище на Новгородське за часів Радянського Союзу у 1951 році.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Наразі селище розташоване неподалік лінії фронту на Донбасі, там є залізнична станція “Фенольна”. Воно входить до складу Торецької міської територіальної громади та знаходиться на відстані 42 км від районного центру міста Бахмут. На момент ініціювання питання про перейменування смт Новгородське було адміністративним центром Новгородської селищної ради, яка адміністративно підпорядковувалась Торецькій міській раді. В селищі міського типу проживає близько 12 000 жителів.

This image has an empty alt attribute; its file name is GBExpressInc.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *