За час пандемії у світі збільшилась кількість доларових мільйонерів

За час пандемії у світі збільшилась кількість доларових мільйонерів

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

Понад 5 мільйонів людей стали мільйонерами у 2020 році – попри економічні негаразди, до яких призвела пандемія. Так, кількість доларових мільйонерів досягла 56,1 мільйона, йдеться в дослідженні міжнародної фінансової групи Credit Suisse.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Цікаво, що за даними дослідження приблизно 1% дорослих людей по всьому світу у 2020-му стали мільйонерами вперше в житті. Зростанню їхніх статків посприяло передусім зростання фінансових ринків, а також стрімке здорожчання нерухомості, зазначають автори звіту. Експерти зазначають, що нарощування активів проходило у повному відриві від економічних проблем, які принесла пандемія.

За словами одного з авторів дослідження, економіста Ентоні Шоррокса, навесні минулого року пандемія Covid-19 завдала різкого короткочасного удару по світовим ринкам, але вже до кінця червня 2020-го цей ефект значною мірою був нівельований. “Світове багатство не лише встояло перед подібними потрясіннями, але й зросло швидкими темпами вже у другій половині року”, – додав експерт.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Згідно зі звітом Credit Suisse, загалом світові багатства за минулий рік зросли на 7,4%.

Водночас розподіл цього приросту був нерівномірним, зазначає Ентоні Шоррокс.

За його словами, в людей з більш низькими доходами, для яких фінансові активи відіграють меншу роль, процес зростання статків призупинився, а багатьох випадках, навпаки, показав падіння.

Варто додати, що з початку 21 століття кількість людей у світі зі статками від 10 тисяч доларів до 100 тисяч збільшилася в понад три рази – з 507 мільйонів у 2000 році до 1,7 мільярда у середині 2020 року. Автори звіту кажуть, що ці зміни відображають покращення добробуту в країнах, що розвиваються – особливо в Китаї, – та зростання кількості середнього класу у світі.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *