Збірна України вперше в історії виграла чемпіонат Європи з шахів

Збірна України вперше в історії виграла чемпіонат Європи з шахів

Чоловіча збірна України виграла командний чемпіонат Європи з шахів, який проходив у Словаччині. Про це йдеться на сайті Федерації шахів України.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Жіноча збірна України посіла четверте місце серед п’яти команд-учасниць. Унікальність перемоги в тому, що українська команда не програла жодної партії з 36 і набрала 14 очок. На другому місці – збірна Франції, бронза дісталася Польщі.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Усього в чоловічому командному чемпіонаті Європи брали участь шість збірних. На змаганнях українську чоловічу збірну представляли Антон Коробов, Андрій Волокітін, Юрій Кузубов, Кирило Шевченко та Володимир Оніщук.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

Тренери збірної – Олександр Сулипа і Мартин Кравців. Жіноча збірна України набрала 12 очок і за додатковим коефіцієнтом стала четвертою. За українську команду виступали Анна Музичук, Анна Ушеніна, Юлія Осьмак, Наталя Букса, Інна Гапоненко, Наталя Жукова. Тренер команди – Михайло Бродський.

Загалом у чоловічому турнірі змагалися 39 збірних – Україна мала 7-й стартовий рейтинг. У жіночому – 31 збірна – Україна мала 4-й рейтинг.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *