Зеленський зустрівся із держсекретарем  США

Зеленський зустрівся із держсекретарем США

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Державний секретар США Ентоні Блінкен провів кілька днів в Україні. Про свій візит до України він написав на своїй сторінці у Твіттері.

Держсекретар подякував українській стороні за гарний прийом. Він згадав покладання квітів до меморіалу полеглим українським воїнам. “Ми разом стоїмо на шляху розбудови партнерства між США та Україною… Ще раз хочу наголосити, що ми підтримуємо суверенітет та територіальну цілісність та незалежність України. Мені дуже приємно, що цю позицію поділяють усі члени “Великої сімки”, з засідання якої я нещодавно повернувся”, – сказав Блінкен.

Також разом із головами парламентських францій та із Зеленським, обговорювалися питання євроатлантичної інтеграції, “а також ту роботу, яку проводить Україна, аби просувати реформи, викорінювати корупцію”. Він також зауважив, що США ретельно слідкують за діями Росії поблизу кордону України.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Варто зазначити, що Володимир Зеленский запросив президента США Джо Байдена до України.Так, я запросив президента США з офіційним візитом приїхати до України в цьому році. Я не знаю, в якому форматі може пройти ця зустріч – це залежить від двох країн. Зараз запрошення президент США від нашої країни отримав. Я вірю, що ця зустріч буде, вона важлива для обох наших країн”, – сказав Зеленський.

У свою чергу Блінкен зазначив, що наразі Байден не робить ніяких міжнародних візитів через пандемію COVID-19. При цьому запевнив, що як тільки це стане можливим, то відвідає Україну. “Я вдячний за запрошення відвідати Україну, яке я передам президенту Байдену, як тільки повернуся. Особливо після того, як ми мали дуже гарну дискусію з вами. Ми знайдемо відповідний час, щоб приїхати до України”.

No description available.
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *