З квітня антибіотики в Україні продаватимуть лише за електронним рецептом

З квітня антибіотики в Україні продаватимуть лише за електронним рецептом

В Україні з 1 квітня 2022 року запроваджують відпуск антибіотиків виключно за електронним рецептом. Про це пише Укрінформ із посиланням на слова першого заступника міністра охорони здоров’я України Олександр Комаріда.

This image has an empty alt attribute; its file name is Donato-Legal-Group_300_250-2.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

“…З першого квітня наступного року запроваджуємо відпуск антибіотиків виключно за електронним рецептом. І далі до кінця року ми плануємо розширити, щоб усі рецептурні лікарські засоби в Україні відпускалися виключно за електронним рецептом. Ми повністю йдемо від паперових рецептів і переходимо виключно на електронні, які у нас показали себе дуже добре в рамках програми реімбурсації «Доступні ліки»…

This image has an empty alt attribute; its file name is Meest.gif

Ми хочемо встановити дієві механізми контролю за відпуском власне рецептурних лікарських засобів і починаємо, звісно, з антибіотиків для боротьби з антибіотикорезистентністю”, – заявив посадовець.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Він також зазначив, що в Україні зараз розвивають фармацевтичне страхування. “Це страхування на лікарські засоби: тобто, ти платиш певну суму щомісячних внесків і маєш на достатньо велику суму покриття вартості лікарських засобів, тому що у нас багато коштів пацієнти витрачають саме на лікарські засоби”, – пояснив Комаріда.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *