З різницею в один день померло українське подружжя письменників

З різницею в один день померло українське подружжя письменників

У Києві від ускладнень коронавірусу померло подружжя українських письменників – Тимур і Олена Литовченки. Про це повідомляється на сайті видавництва Фоліо.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is Davis-Ranch.gif

“З глибоким сумом повідомляємо, що пандемія коронавірусу забрала життя двох наших талановитих та відданих авторів, з якими ми плідно співпрацювали багато років – Тимура і Олени Литовченків.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Дивовижна пара українських літераторів, учасників та переможців багатьох літературних конкурсів та премій, автори кількох десятків книжок пішли з життя майже в один день, проживши разом 37 років”, – йдеться у повідомленні.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Додається також, що в їхньому спільному з письменницьким дуетом доробку були 8 історичних романів і 10-томна епопея «101 рік України». Лишились незавершені рукописи наступних романів, які писало творче подружжя, в тому числі книга “Княгиня Ольга”.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Варто зазначити, що донька померлих опублікувала пост у Фейсбуці про те, що батьки мали важкі хвороби і саме тому вони не вакцинувались. “Прошу не піаритись на смерті моїх батьків. Мама і тато були інвалідами, у мами були ускладнення з ногою… запалення ендопротезу колінного суглобу. Її не оперували… Тато був інвалідом 1-ї групи, у нього був підвищених цукор. І ще, сімейний лікар не могла організувати бригаду вакцинації, а ходити вони не могли нормально. Давайте не будемо ганити їхню пам’ять. Ті, хто думає, що мені легко, не дай нікому такі ж страшні хвилини, коли рахуєш кожну хвилину”, – написала вона.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

Варто додати, що письменники були однолітками, мали по 58 років. Олена померла 28-го, а Тимур – 29 жовтня.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

Нагадаємо, Тимур Литовченко — український письменник-фантаст, член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, заступник голови Творчого об’єднання пригодників і фантастів при Київській міській організації НСПУ, керівник клубу любителів фантастики «Чумацький шлях». Автор численних фантастичних творів, а також історичних романів і детективів. Олена Литовченко є авторкою багатьох оповідань та історичних романів.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *